-makcik jual NASI LEMAK nak-


haha..eh pagi-pagi dah ketawa..awal betul cik sakura bangun hari ini..semalam pukul 1 pagi baru sampai rumah..kepenatan masih terasa lagi..adoi..perjalanan yang agak jauh kali ini semata-mata nak mencari baju batik dan kain songket..tapi lahamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan perjalanan kali ini pun boleh dianggap sebagai percutian yang tidak dirancang..gitu..

bangun la kawan-kawan ku semua..tak bangun ke..nanti cik sakura terjah ke blog kawan-kawan cik sakura jerit..boleh tak..tak boleh pun kasi boleh jugak..lalala..ada apa-apa yang cik sakura terlepas tak sepanjang 2 hari tidak be 'blog'..mesti banyak kan..tak mengapa nanti cik sakura kaut balik..

owh ye..ni baru cerita pasal NASI LEMAK..lalala..apa senyum-senyum jeling-jeling tu..tak mo tak mo..ni cik sakura ada masakkan nasi lemak pagi-pagi ni..sedap tau..belum cuba belum tahu..pagi-pagi dah perasan..adoi..jemput makan..kawan-kawan sarapan apa pagi ini..sibuk je cik sakura nak tau..owh kereta ku sungguh cantik dikau..petang nanti baru ku cuci semula..dusyum..

 

16 comments:

  1. blm lg. bbdk rmh pn tdo xbngun2 ni.

    ReplyDelete
  2. @danial
    ala ciannya..biasa lar cuti2 mesti bangun lambat..

    ReplyDelete
  3. tu yg rase nk smbung tdo blk tu. haha

    ReplyDelete
  4. @danial
    hehe..sambung jangan tak sambung..ci sakura pun nak sambung kerja jap..

    ReplyDelete
  5. tula. tgh siap2 ni nk smbung blk

    ReplyDelete
  6. @danial
    hehe..ada2 je danial ni..nanti lapar terus lunch je..

    ReplyDelete
  7. tu yg lahirnya istilah brunch. haha. slmt mnyiapkn kje.

    ReplyDelete
  8. sedapnya makan nasi lemak pagi2. tetiba rasa lapar pulak

    ReplyDelete
  9. terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

    Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

    Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

    ReplyDelete
  10. hrni terlewat bgun...dah pukul 1 tgh hari...

    ReplyDelete
  11. Tia suka juga nasi lemak ni . lebih2 lagi kalau nasi dia tu rasa lemak2 . lagi banyak santan lagi sedap ;)

    ReplyDelete
  12. Alamak cik sakura..lama kami duk diluar negara ni tak nampak nasik lemak..

    susah mahu cari daun pisang disini tau...best n3..

    jom ziarah sentiasa:
    http://www.sirrulasraru.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. @Elle Elyssa
    tapi tak boleh lawan mama masak..lagi sedap..hehe

    @fRaMe+LenSeS
    terima kasih ya..owh ye cik sakura dah join contest itu..menarik bagi cik sakura..insyaALLAH semoga mesej itu sampai..

    @azizul
    tidur lambat ke..

    @tia @ Ini Kisah Tia
    owh sedapnya..cik sakura suka yang dibungkus dengan daun pisang..sedap kan baunya..

    @ibn suhaimi™
    hehe..yeke..jangan kempunan tau..susah jgk ye..xpe nanti balik Malaysia boleh makan puas-puas..

    ReplyDelete