-penipu besar-


BIG LIAR
bencinya
memang benci ngan orang yang menipu ni
sepanjang hayat kejanya asyik menipu
walaupun dan 'kantoi'
tapi tetap nak menipu
kenyang agaknya dengan menipu
xpikir dosa ke apa ke
bagus sangat ke menipu
pada2 la
xsemua penipuan datangkan keburukkan
mungkin menipu untuk kebenaran
tapi untuk makhluk tuhan yang satu ni
memang kejanya menipu
menipu untuk satu tujuan
kononnya nak nampak baik depan orang
tolang la
lama2 orang akan dapat tau juga awak tu penipu besar
cukup muak dengan penipuan dia ni
ingat berubah
tapi langsung xberubah
keja asyik menipu
tu je la dia pandai
bosan dah dengan penipuan tu
buatlah macam mana pun
saya memang xkan percaya dengan makhluk tuhan yang sorang ni
terasa nak letak gambar makhluk tuhan ni
tapi tu dah kira mengaibkan orang
bilalah nak sedar diri
sibuk dok nasihat orang xbaik menipu
ni ayat selalu dia cakap
' mak * cakap xbaik menipu..tipu tu kan dosa'
hah tau pun tipu tu dosa
yang keja kau xhabis2 menipu tu apa cerita
bodoh
memang geram dah
xhabis2 nak menipu
sampai bila asyik jadi pemaaf je
ingat orang suka kena tipu
xpe
esok lusa kau dapatlah balasan tu
bukan nak jadi pendendam
tapi dalam dunia ni sekelip mata je TUHAN nak tunjukkan
apa yang kau bagi tu yang kau akan dapat
WHAT U GIVE U GET BACK
macam tajuk lagu pulak
tapi tu la kenyataan
selama ni ko hidup dengan menipu orang
esok lusa ko akan merana dengan penipuan kau cipta sendiri
adios....


-ada apa dengan cinta-



Ku lari ke hutan kemudian menyanyiku.
Ku lari ke pantai kemudian teriakku.
Sepi..sepi dan sendiri aku benci.
Ingin hingar aku mau di pasar.
Bosan aku dengan penat.
Nyah saja kau pekat.
Seperti berjelaga jika ku sendiri..

Pecahkan saja gelasnya.
Biar ramai,
Biar mengaduh sampai gaduh.
Ada malaikat menyulam jaring labah-labah belang di tembok keraton putih...
Kenapa tidak kau goyangkan saja locengnya;
biar terdera...
Atau aku harus lari kehutan,
Belok ke pantai..?

Bosan aku dengan penat.
Nyah saja kau pekat.
Seperti berjelaga jika ku sendiri...
............................................................................................................................................................

hmmmm
ADA APA DENGAN CINTA
cinta saya yang sangat rumit
IT'S COMPLICATED
belum terungkai pun
belum sampai ke titik noktah
atau di akhiri dengan sebuah ikatan
semuanya belum
apa yang perlu
DOA
itu yang pasti
mungkin orang lain xtahu apa sebenarnya terjadi
walaupun ini blog yang mencerita rentetan cerita cik sakura
tapi tentang ini
biarlah ianya tersimpan rapi dalam kamus hidup saya
samada ianya membawa kebahagian atau sebaliknya
sama2 kita nanti
kalau betul ianya tercipta untuk diri ini
alhamdulillah
tapi kalau sebaliknya
mungkin ada hikmah atas apa yang terjadi
bila melihat kegembiraan orang lain
hati tertanya
kenapa sukarnya untuk saya mendapatkan kebahagiaan itu
bila melihat orang lain tersenyum
jiwa tertanya
kenapa saya sukar untuk mendapatkan senyuman itu
untuk menghiasi bibir saya
walaupun saya senyum
muka menggambarkan maksud sebaliknya
dan kini
saya xmampu untuk berpura-pura
hidup saya terlalu sukar
sampai bila akan jadi begini
betul ke
penantian itu satu penyeksaan
dan betul ke
kami tidak mungkin akan bersama
untuk selamanya
?????????????????

giveaway kecantikan 5


cakkk
hehehe
terkejut ke
ni nak bagitau ada give away lagi
comelkan lip color magic ni
mana tau
bila pakai lip boleh nampak cantik dan comel
macam lisa surihani
kan2
ok lar tu
xpun mcm cik ted cik sakura
hehehe
comel tau
so jom join
nak join klik SINI
xsusah pun syaratnya

  1. mesti jadi follower
  2. then buat satu post tentang giveaway ni..mcm giveaway yg lain..
  3. hah ni penting..mesti ada blog n warganegara gitu
  4. then link penyertaan kat ruang komen
 ni penting
sangat sangat sangat penting
hehehe
tarikh tutup penyertaan
27hb NOVEMBER 2010 jam 10 malam

selamat mencuba ye..
mane tau ada luck..
daaaa

-mood makan datang lagi..yummy-


 <heels daripada chocolate tu..sedap ni..tapi kalo dapat mesti sayang nak makan..opss>

lapar
padahal baru je makan
owh
sekarang dah tea time
hehehe
nak makan apa ye
sekarang budak-budak ngah cuti
baik cuti sekolah mahupun semester
so tugas saya masa cuti2 ni
apa???????
guesss what
mesti la xcuti
even xmasuk opis pun
keja tetap jalan
adoi
dengan research lagi
paper assignment lagi
dan
marking paper
hah
ni yang buat saya pening sangat ni
bila bagi memang best
yela
kalo xbagi mana budak2 nak dapat markah kan
xkan nak bagi 100% bulat2
no3x
hehehe
so bila nak marking mula la datang penyakit
MALAS
BOSAN
SAKIT KEPALA
TENSION
NGANTUK
sebab apa
sebab banyak sangat jawapan
rasanya kalkulator semua sama
tap jawapan yang saya dapat macam2
xtau la rumus mana diorang pakai
xtau statistik mana diorang guna
tu baru bab pengiraan
belum analisa lagi
bila part analisa
ish2
nak pengsan rasanya
pendek kata kalah pakar ekonomi
macam2 yang di analisa
menteri pun xcakap macam ni
so sekarang
paper2 semua tu tolak ke tepi
jom pikir nak makan apa petang2 yang syahdu ni
siap hujan gerimis lagi
best kan
nak layan apa ye
yummy
jom makan nutella
sedap wooooooo
lalala
teringat masa sekolah
masa tu stay kat hostel
bila lapar layan nutella pun boleh kenyang
xde roti ke biskut ke xde hal
janji kenyang
lagi2 nak makan apa ye
teringin plak makan char keuw tiau
ada ke jual petang2 ni
xpe malam nanti saya cari
hah lagi nak makan apa
jom wat macroni bakar nak
sedap juga
tapi xde bahan
so nak makan apa
hmmmm
perut dah bekeroncong ni
hmmmmmmmmmm
hah
IDEA
jom kuar
kita pegi makan murtabak
sedapnya
lepas tu singgah GIANT jap beli barang dapur
alang2 pegi giant baik pegi mall
shopping
then singgah kedai resepi rahsia
secret recipe la..hehehe
beli choc indulgence
untuk birthday orang
ok
daaaaaaaaaaaa

lalala.......


3rd contest belanja saya mc donalds

yummy2
tadi blogwalking
nampak contest ni
dan McD
YUMMY
perut pun lapar tetiba
so
jom join
berminat
klik SINI

xsusah pun syarat
jadi follower
(i follow u..hehehe)
post gambar ni
(gambar ni jgn gambar lain)


then post comment kt tuan punya blog
(dah wat)
senang kan
owh tarikh tutup adalah
30hb november 2010 (12 tgh hari)
lalala


-pilih kasih-


hidup ini xlari dari kesedihan
sampai bila agaknya pun xtahu
xputus-putus berdoa kepada TUHAN
agar diri ini temui kebahagian
yang masih belum menjelma tapi
entahlah
xelok rasanya mengeluh atas apa yang terjadi
mungkin ada hikmah disebaliknya
mungkin massih belum ada rezeki
semuanya MUNGKIN
tapi diri ini
xakan berputus asa
usaha tetap usaha
PILIH KASIH
ni bukan program yang rosyam nor wat tu tau
ni program setiap manusia
xbanyak sikit pun mesti ada
tapi
apa yang terjadi dalam hidup saya
sangat memberi kesan pada diri ini
pilih kasih hanya disebabkan satu benda
sebab saya PEREMPUAN
kenapa???????
kenapa kena ada perbezaan jantina
apa saya xlayak untuk dapatkan apa yang saya hendak
sungguh tidak adil bukan
setelah menunggu berbulan-bulan lamanya
akhirnya orang lain yang dapat
orang yang hipokrit
dan hanya tunjuk baik demi mendapatkan sesuatu
dah dapat yang lain dilupakan
tapi
orang macam tu la yang ditatang
ditatang bagai minyak yang penuh
orang macam saya
hanya digunakan untuk kepentingan diri sendiri
dijadikan alat untuk bermegah diri keesokkan harinya
semata-mata menjaga nama dan pangkat
tapi melalui kesengsaraan orang lain
kenapa hidup saya ditakdirkan sebegini rupa
saya cukup terkilan
ada yang nak tapi xberusaha
saya yang berusaha
sedih bukan
nak capai kebahagiaan pun susah
kalo orang terdekat pun pilih kasih
apa tah lagi orang lain
sekarang ni biar la saya berdiam diri
itu lebih baik
pada orang itu
teruskanlah kepura-puraan kamu
lagipun
baik buruk kamu pun tetap ada orang sanjung
kamu membuang kami pun xmengapa
sebab akan ada yang sayang kamu
lihatlah nanti
 bila kamu dah dapat apa yang kamu inginkan
kamu akan melupakan kami
itu sudah pasti
yang mendengar keluhan itu adalah saya
baguskan
kamu bahagia tapi saya yang mendapat beban kamu
untuk kamu yang lagi satu
kenapa kamu xberusaha
sedangkan ini yang kamu hendakkan
seolah-olah diri ini xpenting
biarlah
hanya TUHAN yang tahu
sakit yang saya rasakan
biasanya kata-kata kamu itu akan jadi kenyataan
kita cuma tunggu dah lihat
bila sudah tiba masanya nanti
saya sendiri akan mengundur diri
noktah

-pesanan untuk diri sendiri-


masih dalam mood birthday ke
lalala
raya sebulan xkan birthday pun sebulan
tapi xkesah lar
anyway makacih pada kawan
walaupun dah belated birthday kan
but still ada yang celebrate untuk saya
SURPRISE!!!!!!
hahaha
memang suka perkataan ni
tapi xdigalakkan untuk sesiapa yang ada penyakit lemah semangat atau sakit jantung
ishhh
walaupun geram ada
tapi
muka still boleh senyum
even kek bertepek kat muka
xpe2
it's ok
senyum tetap senyum
walaupun telur pecah kat atas kepala
nevermind
senyum ok
heeeeeeeeeee=)
oit
apa telur
gosh
macam masa duduk hostel plak
ingat main masak2 ke
wat air campuran yang ntah ape2 tu
adoi
habis rambut
conditioner + syampoo sampai dua botol
xcukup rasanya
eeeee
xpe2
xbalas2
planning baik punya
don't worry
next time tunggu la
so
ni la celebration yang terakhir
xtau plak next time ada lagi
nak kena berjaga2
takut kena lagi
ish2

so pesanan untuk diri sendiri
alhamdulillah
dipanjangkan umur sehingga saat ini
semoga saya dapat apa yang saya impikan
kebahagian hidup
di dunia mahupun di akhirat juga
semoga ada peluang untuk saya dan dimurahkan rezeki
dan
semoga saya jumpa 'SENYUMAN' yang ikhlas untuk diri ini
terima kasih pada semua
i love you all so much
muahhhhh
xoxo

-hari makan sedunia untuk saya-

 
alhamdulillah
harini genap umur saya yg ke berapa tahun
nak tau x
RAHSIA
lalala
so soalan yang paling best ditanya
nak tau x
hah yang ni xrahsia
biasa la perempuan
bila umur dah bertambah
ni soalan yg favourite ditanya
xtanya memang xsah
wajib tanya
BILA NAK KAhWIN?????????
dush
sekali tanya boleh senyum lagi
dua kali tanya agak2 boleh tahan lagi
tapi kalau dah ramai yang bertanya
hah mau xberdesing telinga ni
asyik soalan yang sama ditanya
KAHWIN
adoi
mcm tanya arini esok dah boleh kahwin agaknya
ada ke macam tu
ish2
sabar je la
ni antara dialog diorang
jeng jeng jeng
 
makcik A: selamat hari raya..sekali dengan birthday rupanya..
cik sakura: time kasih makcik..hehe..banyak lembu kambing kena sembelih nak sambut birthday saya kan makcik A..
makcik B: sedang elok la tu..boleh wat kenduri sekali..
cik sakura: kenduri ape makcik B..
makcik B: wat2 tanya plak..awak tu bukan makin lama makin muda..
cik sakura: ape ye makcik B.. (wat2 xpaham sambil potong kek..lalala)
makcik C: kamu ni..kawin la..umur dah bertambah..keja ada..cukup makan pakai..bila nak kawin plak..xkan xde..sampai bila nak membujang..
cik sakura: hehe..kawin ke..ingatkan ape..xde org nak saya makcik..saya kawin dengan keta je kot..(dalam hati tuhan je tau sengsara yg pernah dilalui dulu)
makcik D: (tetiba menyampuk)..hah..yela tu xde org nak..kalo xde anak makcik ada..boleh la makcik berbesan ngan mak kamu..
cik sakura: hehe..makcik saya ke depan dulu la ye..kawan dtg..(pergh..baik lari..dah sesi suai padan plak..mak tolonggggg)
 
ape jadi seterusnya
xdenye to be continued
malas nak cite dah
paham2 sendiri la ye bila golongan makcik2 bersembang di dapur
lalala---
owh
berbalik pada tajuk asal
kenapa makan sedunia hari ni
biasa la birthday
kebetulan still dalam mood raya
raya korban plak tu
macam2 hidangan
sup daging..daging black paper..nasi la..
semua berkaitan dengan daging
xkesah la daging lembu atau kambing
unta pun jalan kot
belum lagi puding, kek, buah dll
birthday
mesti ada cake choc indulgence
favourite tu
 
 <yummy2 dari google>

then malam tadi makan steamboat
sedapppppppppp
actually dah sambut before ini
tp xofficial
hahaha
pagi tadi baru rasmi
hehehe
banyak jugak makan
dari semalam sampai ke hari ni asyik makan je
gemuk ntah bila
actually ngah berusaha gemukkan badan yang susut ni
biasa la orang makan hati ayam
ni makan hati manusia
kan dan kurus kering
nak shopping pun xde feel
so xde diet2 dah
telan je selagi boleh
kan2
owh
thanks pada kawan2 yang bagi hadiah
thanks a lot
pada family
hehe
nak lagi boleh
and
pada pengirim bunga tu
thanks
walaupun xde nama pengirim
tapi saya tau siapa awak
untuk sejambak bunga ros merah dan juga pink
dan sekotak choc serta cupcakes
terima kasih pada pengirim itu
awak buat saya tersenyum
thanks..
kenapa bold besar2..sebab saya suka..lalala
nak gembirakan hati sendiri sebenarnya

lebih kurang mcm ni..sweet x..<ni ihsan dr google..=)>
 
ok semua
saya nak tido dulu
selamat malam
nak wish happy birthday pada diri sendiri
semoga impian saya akan tercapai
dan dikurniakan kebahagian yang saya cari selama ini
dan
semoga family, kawan2 serta sesiapa yang mengenali diri ini
akan sentiasa hidup dalam kegembiraan
amin
sebelum terlupa
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
semoga pengorbanan yang kita lakukan itu untuk kebaikan bersama
pengorbanan yang tulus ikhlas dari hati
seperti pengorbanan yang saya laku
biarlah antara saya dengan TUHAN
itu sahaja yang mampu saya lakukan
untuk kegembiraan keluarga terutamanya
itu yang penting
tanpa mereka xkan ada saya di muka bumi ini
ok selamat malam sekali lagi
sweet dreams
bubbye
xoxo

-d'best from NOH HUJAN-


NOH
dengar cita dah tunang
hahaha
tapi tu bukan point kat sini pun
lalala
anyway
nak story pasal noh nyanyi lagu ni
TUNGGU SEKEJAP
tribute tu P RAMLEE
sangat best bila noh bawak lagu ni with his own style
mendayu-dayu
sampai syahdu saya dengar
then masa rehat tadi
dapat mesej
'dear u kena pegi music room now..something was bad happen..hurry up'
what???
napa mesti saya kena pergi kan
pergi la panggil guard ke
or sapa2 kan
why must me
owh
saya pun cepat2 pegi bilik yang dimaksudkan
cuak pun ada
mana la tau kot2 ada benda buruk jadi kat student saya kan
dengan heels yang tinggi
terpaksa marathon jugak
jauh tu
hujan plak
ishhhhhhh
tambah keja betul
then bila sampai music room
dengan xketuk or xbagi salam
terus redah masuk
SURPRISE!!!!!!!!
damn
terkejut
sakit jiwa
geram
eeeee
semua ada
macam nak marah pun ada
ooo
nak celebrate rupanya
yelah
nanti sambut on that day
xsurprise kan
arghhhh
terkejut sampai sekarang
dengan bunyi ntah bunyi apa tah
bunyi belon pecah
pastu bunyi drum
bunyi jatuh pun ada gak
kalo ada sakit jantung
memang masuk hospital dah lepas tu
ish ish ish
apa2 pun makasih ya kawan2 n my beloved student
thanks for the cake
sedap
my favourite gitu
thanks
lepas sesi makan2 selesai
ada plak nak nyanyi
kira boy band ni
budak2 n someone close friend
lagu apa nyanyi
hah
lagu ni la
TUNGGU SEKEJAP
suara pun dah sama macam noh
so layan
last siap bagi ucapan
AWAK JANGAN KENANGKAN ORANG YANG JAUH
hahaha
memandai korang ni
anyway
thanks sekali lagi
coz celebrate my birthday awal beberapa hari
thanks for the gift
cake and cupcakes yang ada ikut tarikh umur
berapa umur saya
rahsia
lalala
and
thanks for everything
dan terakhir
awak thanks
coz buat saya tersenyum seketika
makasih ya
makasih semua
xoxo

p/s: jom layan lagu ni..lalalala



-engkau laksana bulan-


Engkau laksana bulan
Tinggi di atas kayangan
Hatiku dah kau tawan
Hidupku tak keruan

Mengapa ku disiksa
Mengapa kita bersua
Berjumpa dan bercinta
Tetapi menderita

O..o..o O..o..
Kau tinggalkan diriku
Oh! Tuhanku
Mengapakah
Kau bezakan hidupku
Oh! Tuhanku
Mengapakah
Manusia begitu
Engkau laksana bulan
Tinggi di atas kayangan
Hatiku dah kau tawan
Hidupku tak keruan

O..o..o O..o..
Kau tinggalkan diriku
Oh! Tuhanku
Mengapakah
Jadi miskin hidupku
Oh! Tuhanku
Mengapakah
Sangat buruk nasibku

Mengapa ku di siksa
Mengapa kita bersua
Berjumpa dan bercinta
Tetapi menderita

..............................................................................................................

hmm
napa saya BOLD ayat yang sama sampai 2 kali
ni lagu dari filem AZIZAH
cinta antara azizah dan amran
arghh
cerita cinta yang memerlukan pengorbanan
dan penuh air mata
kenapa perlu bersua
kalau akhirnya menderita
kenapa perlukan pengorbanan
kenapa adanya tentangan
kenapa
banyak kenapa kan
tapi
hanya hati ini yang mengerti
apa tersurat dan tersira
jom layan
lalala ~~~


-hmm..nothing much in my mind right now..just wish for happiness-


My bleeding heart aches
To be embraced by another
Who will arrive just in time
Saving me from this pitfall

Bleeding is all I have known
Where is the needle and thread
To stitch this wound back up
Heal me from this tragedy

Love was once in this room
If only these walls could talk
They would spill out secrets
Memories that were made

Memories that have vanished
A clean slate I have created
Wanting to find the man worthy
Of stitching up my wounded heart 


-demam melanda-



dengan ini saya cik bunga sakura mengumumkan bahawasanya saya
DEMAM
arghhhh tidak
xsuka2
complete set
demam + batuk + selsema + menangis
napa nangis
rahsia
mata dan lebam
tisu dah sekotak habis
ais pun boleh cair 
ishhh
nape demam plak
owh
tadi pagi
saya pegi exam
terpaksa decide which one yang nak pergi
boleh sama tarikh plak
so pergi yang rasa kuat dihati
hope yang satu lagi xkena blacklist
kawan2 ckp sapa xpergi kena blacklist
saya pilih yang mana hati saya nak pergi
sebab
semua orang bagi pendapat suruh pergi exam yang lagi satu
hati pun kuat bersuara pilih yang ni
apa2 pun tawakal
sebab saya dah berusaha
ada rezeki
insyaallah
-masa tengah exam-
eh2 nape rasa lain ni
tiba2 batuk
sapa plak sebut nama ni
hehe
cuba tahan
tapi makin tahan makin jadi plak
last2 lepas jugak
dah xboleh control
kuatnya bunyi
malu coz org tengok
yela time exam bunyi batuk kuat
tapi saya memang xtahan
lagipun bukan saya sorang je yang batuk
ada jugak senasib
fuhh...
bila tahan lama2 dada rasa lain macam
memang petanda nak demam
lagi satu petanda
tetiba nampak sekeliling hijau
no
saya BLANK jap
tu tandanya nak pitam
-lepas exam-
memang dah xlarat
mandi sembahyang baring
makan pun xlalu
mesej someone
owh no
memang tambah sakit
apa nak buat
bak kawan2 ckp
LUPAKAN YANG LAIN
apa yang penting
KERJASAMA
eh bukan la
yang penting
SAYANG DIRI SENDIRI SEKARANG DAN SELAMANYA
so
saya rehat dulu ye
nak tido
even memang xboleh tido
rehat la jap
opss
saya menghitung hari
bukan nak kawin
NO3
tapi hitung hari untuk something special
apa dia
tungguuuuuuuuu..
bubbye semua
xoxo


Nur's DarlingHaris Cakes & Cookies 1st Giveaway


yummy
bestnya tengok kek kan
yum2
so nak try giveaway nie
mana tau dapat kek percuma untuk this november
i wish
amin
ni slogannya

'just only one taste it will be sweet forever...'

haaa
boleh ke
try lar ye
mana tau ada rezeki
untuk birthday kali ni
amin..
berminat x
klik HERE


GIVEAWAY PINK RIBBON KEYCHAIN

 
cute x
pink lagi
hehe
keychain yang sangat comel
jom lar join lovely contest ni
end date sampai 30 november 2010
sempat lagi
nak join klik SINI..
daa
<wish dapat sbb so cute for this birthday>
xoxo

-sebentar sahaja-



selamat tengahari
nak lunch jap lagi
lapar lar plak
tetiba terdengar lagu ni
dari FAUZIAH LATIFF
sesekali layan lagu jiwang sehhh
hehehe
lagu ni saya tujukan untuk seseorang
yang saya hanya kenal kurang 9 bulan
xsempat lahir pun sebagai sebuah kenyataan
yang hadir hanya sebuah rasa indah
tapi
dah musnah angkara orang lain
jadi saya hanya melihat orang itu dari jauh
semoga dia berbahagia
sebab dia terlalu baik
dan
semoga orang ke-3 itu berbahagia juga
walaupun sekadar perasaan antara adik dan abang
bukan adik beradik betul pun
tapi saya faham
perasaan lain oleh adik itu
xpe lah
semoga 'abang' berbahagia
nape panggil abang jugak
sebab dia yang suruh
bila dah ada satu relationship mesti ada gelaran manja untuk dipanggilkan
saya masih ingat satu benda
just about
chosen star
but maybe u and me are not the one
xpe la
kalo saya memang untuk awak
dan awak untuk saya
mungkin satu hari nanti kita akan berjumpa
insyaallah
saya xnak berharap
walaupun awak mempunyai harapan yang tinggi
sebab saya pernah terkilan dan berkecil hati dengan awak
lupakan apa yang terjadi
sebab
saya dah berjanji untuk tidak menangis lagi
awak buat tersenyum
tapi
awak buatkan senyuman itu hilang semula
saya doakan untuk awak
amin

p/s: hate the word 'scandal' even pernah diberi tapi benci bila ada orang mengaku menjadi scandal even sudah bertunang dan scandal tu adalah kekasih orang..benci..opppsss..xde kaitan dengan story kat atas tadi..

-meh sejukkan hati-


ORANGE
oren
yummy
ohh
terlebih dahulu nak cakap hai..
then
syukur coz diberi peluang untuk this saturday
even 2 peluang yang dapat
but
terpaksa lepaskan salah satu
kebetulan tarikh yang sama
so
setelah bincang dan keputusan yang diambil
hanya satu je yang saya pilih
hope ini adalah yang terbaik
insyaallah
doakan yang terbaik untuk saya ye
owhh
berbalik pada story buah oren/orange tadi
hehe
selain tembikai
memang minat dengan oren
lagi2 yang fresh
yang diberi nama
FRESH ORANGE
or
ORANGE JUICE
hehehe
semua orang tau
pe lar
memang 2-3 hari ni minum jus oren je
even doktor melarang
xboleh amalkan selalu
coz ada gastrik
lagipun kan dah ambil vitamin C
macam oren je
tapi doktor
ambil dari buah oren lagi 'pure' vitamin C
hehe
ada je nak ngelat kalo nak makan ubat
alhamdulillah
gastrik pun xla teruk sangat
so
ini yang dapat menenangkan jiwa dan tekak saya
air oren
nak tengok


ni botol comel
dalam air oren sunquick
masam cikit coz xletak gula
tapi yang penting
sedap
sejuk lagi
lalala


hah yang ni
semua orang tau
tropicana twister
sedapkan
sedap
ni masa lunch hour
xsempat nak lunch
so sempat minum air je
eh
nampak x choc
ada coki2
adik bagi
so makan je
hehehe

k lar
nak sambung ulangkaji jap
so
jumpa lagi
bubbye..



-kasut tumit tinggi merah-


actually
baru lepas tengok movie
SEMERAH CINTA STILLETO
romantik komedi
nice
sweet
ada mood nak release tension
sementara nak cari mood nak tido
HEELS
memang addicted
xkesah warna apa2 pun
tapi
yang fav mesti merah
brand pun xkesah
janji cantik dan match dengan baju atau handbag
so terpandang heels yang lisa pakai dalam movie tadi
from ALDO


lebih kurang macam lisa pakai
yang ni
ALDO red patent leather pinup heels



hah yang ni sama kan
tapi yang ni bukan ALDO
tapi
JIMMY CHOO  'quiet' pump


yang ni
CHRISTIAN LOUBOUTIN pumps 


ni pun from ALDO

 

FINALLY
ni la kasut yang lisa pakai
from ALDO
cantik kan
nice
wish dapat kasut ni for this coming birthday
i wish
brand xsama xpe janji mesti warna MERAH
doakan ye
amin

so
tu sahaja
selamat malam semua
nak tunggu result tengahari nanti
doakan yang terbaik untuk saya ye
mudah-mudahan
insyaallah
amin sekali lagi
assalammualaikum..

-mulai esok tidak ada tangisan lagi-


seronoknya lihat orang ketawa riang
bergurau senda
senyuman senantiasa terukir diwajah
tapi
kita hanya dapat melihat luaran sahaja
yakni dari zahir sahaja
dalaman belum pasti
kalau
di luar senyum di dalam juga bergembira
alhamdulillah
tapi
kalau sebaliknya
maksud saya
di luar senyum
tapi hati merintih dan menangis
hmmm
hanya tuhan saja yang tahu
jadi
mulai saat dan ketika ini
saya cuba berusaha
untuk tidak lagi menangis dan meratap pilu
dengan kesedihan yang saya alami
dengan dugaan-dugaan yang saya harus tempuhi
itu semua mematangkan diri ini
insyaallah
walaupun saya masih cuba mencari sedikit 'senyuman'
ianya belum hadir lagi
tapi
saya tetap akan berusaha untuk senyuman itu
yang penting
kita kena sayang diri sendiri jugak kan
betul x
saya kena hargai diri saya
jadi
xkan ada lagi tangisan yang akan keluar
hati kena suci
maksudnya
lupakan segala-galanya
yang terjadi dah pun terjadi
bukan boleh patah balik pun
maafkan semua orang
walaupun terluka teruk
kita bukan layak pun nak hukum orang
jadi maafkan semua orang
akhir kata
saya berdoa agar doa saya dimakbulkan suatu hari nanti
dan akan hadir senyuman untuk saya buat selamanya
dan saya berdoa untuk satu harapan yang pasti
doakan ia berkekalan seperti yang ditakdirkan
dan
maafkan saya juga
-amin-


-before said good night-



Nothing's perfect in this world.
so why should I wait for things to go back to normal?
Somethings always going to go wrong.
When there's not a thing you can do about it.

I'm going to be strong,
because this is all life.
I'm not making the stress go away,
not with a knife.
I'm done cutting,
it doesn't help lately.
The pains to much to handle.
But I'm going to sleep it away.

I'm greatly hurt and no one cares.
So I don't understand why I should be alive.
I am though, so I'm just going to start living life.

3:17 am
small little tiny room
with teddy
good night everyone
sweet dreams

redgurlcraft: first giveaway


jom join
best jgk hadiah dia
from blog
nie antara syarat-syarat dia

1. follow blog redgurlcraft ni!!

2. copy gambar di atas di blog anda

3. buatkan satu entry tentang give away ini di blog anda..

4. tinggal comment dan link entry anda pada comment yer so senang redgurl nak jenguk semula ke blog anda

4. pemenang akan dipilih secara rawak!!

hadiahnya seperti mana dibawah!!


TARIKH PENYERTAAN ADALAH MULAI
11 OKTOBER 2010 HINGGA 11 NOVEMBER 2010

MJ 2 Give Away


2nd give away from myra jay or MJ
so berminat nak join
saja cuba2 join
untuk happykan diri ini
kawan-kawan
jom la join GA ni
sama2 meriahkan contest ni

ni syarat-syaratnya
(simple je)
a) Warganegara Malaysia dan semestinya mempunyai alamat di Malaysia.
b) Menjadi follower blog CELOTEH MJ (tetapi kalau rasa tak mau follow pun tak pe terpulang..hehe)
c) Sila copy paste pic di atas dan diletakkan di sidebar korang beserta link ke entry ini.
d) Buat 1 entry ringkas berkenaan GA nie dan tinggalkan link penyertaan anda di ruangan kotak komen entry ini. (cth : Jom ramai2 kita meriahkan GA dari Celoteh MJ)
e) 3 pemenang akan dipilih secara rawak, jika penyertaan yg diterima menggalakkan, maka hadiah akan ditambah.. ( Hadiahnya akan di upload kemudian)
f) GiveAway bermula dari 1 Nov 2010 sehingga 26 Nov 2010 (08:30 pm)
g) Kalau korang nak tag ok je.. :)dan pastikan rakan anda tahu ye..
h) Itu saja..hehe


kasut tumit tinggi 1st giveaway


first time join contest
and finally terjumpa satu contest best
best sebab apa
sebab saya memang peminat heels dari dulu lagi
collection pun dah banyak
sebab apa pakai heels
sebab saya xcukup inci kot
hehehe
so
sapa2 yang berminat jom lar join contest ni..

ni antara syarat-syaratnya..

1- buat entry pasal giveaway ni..letak skali banner kat atas ni!!(ponat leena buat tau..uhuhu)

2- tinggal kn link entry tu kat komen sini ek..jgn letak kat shoutbox..nati leena tak prasan..eceewaahh

3-kalo nak tag sesape pun boleh..tanak pun takpe...nak follow leena pun boleh..tanak pun takpe..k..jgn risau2...ehehe

4-itu je...peace ^^

hadiah lumayan kot..berdasarkan undian bertuah...uhuhu..

tarikh tutup: 24 november 2010...ehehe...(tarikh special au..)
 
so
ape tunggu lagi jom join..
lagipun ngah wat wish list for this coming birthday
nak heels lagi
lalalala


<p/s: nak tambah lagi for my birthday another 2 weeks>

-hidup bagaikan boneka-


sekarang ni hidup umpama boneka
hidup demi kepentingan orang lain
hidup untuk kesenangan orang lain
hidup untuk menjaga hati dan nama baik orang lain
hidup untuk menjaga status dan kehendak orang lain
hidup untuk menjaga kebahagian orang lain
segala-galanya adalah untuk orang lain
baguskan
kalo bersuara
seperti anak derhaka
yang sudah pasti jauh dari pintu syurga
jangan pintu syurga
harum bau dari syurga itu sendiri belum tentu dapat dirasa
tapi
itu lar terjadi sekarang
apa diorang peduli
sampai terkeluar ayat
ada aku kesah
baguskan insan2 ini
demi diorang orang lain terseksa
demi diorang
orang lain menangis
demi diorang
orang lain sakit
sakit luar xpe
boleh nampak darah bagai
boleh bagi ubat bagai
tapi
kalo sakit hati
nak ubat dengan apa
hati diorang nak kena jaga
hati diri sendiri sape nak jaga
sedangkan selama ni
semua dibuat mengikut perancangan diorang
macam patung kan
nak lagi sedap panggil je
BONEKA
sebab
xde hati
xde perasaan
xde rasa sakit
semua xde
apa yang ada
hanya puaskan hati orang
tu je ade
apa nak jadi ntah
benci
benci pada diri sendiri
sebab xmampu buat apa2
walaupun ada dengar pepatah
xde apa2 yang berubah kecuali diri sendiri yang merubahnya
tapi lihat la sekarang
xmampu untuk berbuat apa2
bukan xberusaha
tapi memang xboleh buat apa2
entahlah
hanya Tuhan je tahu apa yang saya pendamkan
saya mengharapkan sinar
yang belum kunjung tiba
atau
memang tiada sinar langsung dalam diri saya
yang hanya
adalah benda yang menyakitkan hati
saya xboleh bersuara langsung
ye
saya adalah boneka yang turutkan segala kemahuan mereka
jika saya sedih, sakit atau menangis
itu semua hanyalah lawak dalam diri mereka
semua itu sekadar hiburan untuk mereka
mereka langsung xpedulikan saya
mereka hanya mempermainkan hidup saya
saya nangis airmata darah pun
belum tentu saya dapat apa yang saya inginkan
saya...........