BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN


hola-hola..cik sakura join segmen MR BEN ni..ini untuk kali kedua cik sakura turut serta dalam segmen MR BEN..jadi sesiapa berminat boleh lar turut serta..nak join klik je nama ni..BEN ASHAARI..owh ye cik sakura berasal dari SELANGOR..tapi sekarang bukan kat selangor pun..sedih2..jauh dari mama ngan papa..opsss..ni bukan mukadimah menyayat hati tau..

latar belakang cik sakura
seorang yang biasa je..ada abang dan kakak..jauh dari family..sekarang ni pun memang tak tinggal dengan family..masing2 sibuk dengan kerjaya..so mama papa honeymoon di rumah sekarang..bila cuti baru dapat jumpa..sedih lagi kan..lalala..mr ben nak tisu..hehehe

profession cik sakura sekarang
sekarang cik sakura seorang tutor di salah sebuah universiti tempatan..mengajar subjek yang student cakap 'killer subjek'..sebab apa sebab kalau subjek ni tak lulus alamatnya kena repeat dan repeat sampai lulus..kalau markah subjek ni tak best akan terganggu CGPA diorang..hah takut tak..takut kan..lalala

blog favourite cik sakura dan kenapa..
banyak yang cik sakura suka..salah satu nya blog MR BEN..hah ni bukan bodek tau..tapi betul..entry yang simple dan memberi pengajaran..cik sakura paling suka bila MR BEN ibaratkan aurat perempuan dengan gula-gula..jangan salah paham tau..tapi betul juga aurat perempuan sangat penting bagi seseorang muslinah..antara dua gula-gula yang dibaling mesti orang pilih yang masih ada pembalutnya..takkan nak pilih yang dah xde pembalut..kan melekat kotoran..macam tu dengan perempuan..aurat yang tertentu hanya untuk suami..eh dah bagi ceramah plak..lagi satu cik sakura minat baca blog  ARDINI HUMAIRA..simple jugak..comel entry dia..comel bagi pandangan cik sakura..banyak lagi yang favourite..macam story mama kembar 3, red mummy, blog MJ dan lain-lain lagi..

blog yang cik sakura tak suka nak masuk dan kenapa??? 
ada satu blog ni..tak perlu cik sakura nyatakan..bagi pandangan peribadi cik sakura tak perlu nak jatuhkan maruah seseorang sampai di blog..blog untuk tatapan umum.. lain la kalau untuk tatapan dia sahaja..mengaibkan orang itu kan budaya yang tidak sihat dalam blog..blog yang cik sakura cakap ni bukan blog artis atau hiburan tau..bukan2..

impian cik sakura terhadap blog..
hanya satu impian cik sakura..blog cik sakura dapat tandingi blog MR BEN..hahaha..no gurau je..impian cik sakura hanyalah menjadi sebahagian blogger-blogger di luar sana..itu sahaja di samping dapat menambah ilmu pengetahuan dan berkongsi pengalaman..ayat budak sekolah tak..hehehe..yeay..dah siap..


18 comments:

  1. ramai juga org sel ni..
    sama la kite..=)
    salam kenal..follow blog ni juga..
    moga impian tu tercapai..=)

    http://jarijemariemas.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

    ReplyDelete
  2. wahh cik sakura ni lecturer ye?? saye ni, angan² nak convert to academician pas abis deg, tp tak tahulah berkelayakan ke tidak..huhuhu

    meh ke rumah..
    ~saye anak selangor!!~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  3. salam,
    mengunjungi rakan2 segmen blogger ikut negeri;)

    apisv2 ikut negeri johor

    ReplyDelete
  4. salam...dtg melawat dr BA punye segmen..jom jengok cni lak--- >

    http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

    ReplyDelete
  5. @Nour Akmal
    thanks nour akmal..salam perkenalan juga dari cik sakura..

    2Dda Ly
    boleh je Dda Ly..janji minat..lepas habis degree wat lar master..dlm masa yg sama boleh jadi tutor..

    @apisv2
    wslm..makasih ye apis..

    @Rabiatul Adawiyah Abd Rahim
    hai kembali..slm perkenalan juga..

    ReplyDelete
  6. hai! salam kenal
    saya blogger selangor jugak^^

    http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-blogger-ikut-negeri.html

    ReplyDelete
  7. 0rang k0lumpo datang menjengah...
    berjiran rupanye...

    ReplyDelete
  8. salam kenal utk cik sakura.

    tp mama likha tk join kali ni segmen abg ben :)

    ReplyDelete
  9. @zakiah ghani
    makasih ya..

    @risa
    salam satu selangor juga..

    @Hazrina Erin
    yeke..sama lar kita..salam perkenalan dari cik sakura..

    @solo molo
    lebih kurang gitu lar yop..eh udah bunyi perak plak..hehe..

    ReplyDelete
  10. @Mama Likha
    salam kunjungan juga mama likha..comelnya anak mama..

    ReplyDelete
  11. slmt bknalan.
    singgah dari segmen BA.
    n terus follow kamu cik sakura^^

    mak aii tajutnyer dengar killer subjek.nasib dah lepas berzaman.
    tapi cik sakura kite mesti baik hati kan..

    jemput baca

    sambal ketuk langkah demi langkah

    http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/samba-kotuk-omak-den-langkah-domi.html

    ReplyDelete
  12. Wohoo..blogger dari Selangor!!...Hi...ngee

    ReplyDelete
  13. salam perkenalan dari orang melaka...
    datang dari belog abg ben...
    jemput la singgah ye...=)

    http://geekzster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. @Diari-Selebriti-Mama
    takut ke mama..hehe..cik sakura lemah lembut je..hehe..dah baca..pedas x..

    @Lulu caldina
    hi..

    @Kei Seichi
    salam perkenalan juga..kejap cik sakura datang singgah..

    ReplyDelete