-maksud disebalik lili-


hmmm
masih memikirkan cara untuk mengindahkan blog cik sakura
tapi
masih dalam proses pemikiran
kalo kawan2 ada idea boleh share dengan cik sakura
sekarang ni blog cik sakura lebih kepada personal
dan ianya lebih kepada perjalanan kehidupan cik sakura seharian
malu rasanya apabila student cik sakura ada membaca blog MELODY OF LIFE
bukan malu sebab apa
tapi malu sebab kepeningan cik sakura dalam menyemak paper exam diorang
hahaha
anyway markah dah keluar
alhamdulillah
seperti yang cik sakura harapkan
semuanya lulus
xpayah repeat or retest paper lagi
nanti asyik jumpa muka cik sakura je
kan cik sakura garang
hehehe
garang ye
buat masa ini cik sakura xpernah tolak markah kan
hah
tengok
baik x
puji diri sendiri
tahun depan last untuk cik sakura
means
untuk sesi yang akan datang cik sakura kena futher study
maybe kena wat fulltime
kalo part time cik sakura takut terkejar-kejar
maklum saja lah perjalanan mengambil masa hampir 3jam..
cik sakura kena sambung untuk kekalkan jawatan cik sakura
dan
dalam masa yang sama cik sakura cuba mencari kerja lain
kawan-kawan ada kerja kosong x untuk cik sakura
kalo ada bagitau ye
thanks
owh sebenarnya cik sakura baru dapat sejambak bunga LILI
putih
warna kesukaan seseorang
hmmm
cik sakura masih mencari maksud di sebalik bunga ini
apa yang cik sakura tau
meh cik sakura list kan ye
1- bunga lili ni mahal..setangkai dah berapa ringgit compare dengan ros
2- bunga lili ni special..kalo digandingkan dengan bunga2 lain either roses ke carnation ke baby breath ke lili masih tetap menonjol..special kan..bunga ni xkan tenggelam dengan kehebatan bunga lain..
3- bunga lili putih bermaksud kesucian..putih kan suci..tapi bunga lili putih memang melambangkan kesucian..baik peribadi mahupun perhubungan..(ni pendapat cik sakura..kalo salah tolong betulkan ye)
4- bunga lili putih itu bersih..indah dan harumannya kekal berpanjangan..maknanya boleh tahan lama..
4 je kot
kalo ada nanti cik sakura tambah ye
ini pendapat peribadi cik sakura
entahlah
kenapa masih menerima bunga ini
sedangkan antara kami tiada apa-apa
sekarang ni pun bunga lili ini
hanya menghiasi ruang bilik pejabat cik sakura
nak bawak balik rumah
NO
cik sakura xkan bawak balik rumah
bukan apa
nanti mama tahu siapa pengirimnya
sebab
cik sakura xsuka bunga
kalo dapat bunga pun kawan-kawan akan bagi carnation/roses
so
dia satu-satunya yang bagi cik sakura bunga lili
hah kenapa cik sakura gelarkan diri ini cik sakura
nanti cik sakura akan cerita kemudian ye


ni ada beberapa gambar dari MR GOOGLE
selamat menjamu mata
hehehe
nak kul 5 dah
xsabar nak balik
sebab dah lapar
bye...





4 comments:

  1. yup..nanti special event dini boleh pakai bunga lili..

    ReplyDelete
  2. apa scientific name untuk bunga kat atas tu ye?

    ReplyDelete