-SAKIT MATA-

assalammualaikum..dah lama tak mencoret kata-kata dekat blog..bukan apa sebab cik sakura bercuti panjang..bercuti dan merehatkan fikiran yang memang serabut oleh anasir-anasir durjana dan bermulut jahat..owh ye memang cik sakura tengah SAKIT MATA sekarang ini..nak tahu kenapa cik sakura sakit mata jom tengok beberapa sebab yang cik sakura sertakan dibawah ini..

SEBAB PERTAMA
tiba-tiba mata cik sakura rasa lain..mula-mula sebelah kanan sekarang sebelah kiri plak..dah mula rasa sakit..mata cik sakura sekejap besar sekejap kecik..dah mula tengok mata dah jadi merah..lepas itu macam ada satu ketulan dalam mata..oppss..adakah ketumbit..bukan kot..tapi memang mata cik sakura sekarang dalam keadaan tidak selesa..nak buat kerja pun rasa pening sebab dua-dua belah mata sakit..jangan tangkap dekat kepala dah la..

SEBAB KEDUA
ni bukan sahaja sakit mata tapi hati pun sakit kot..memandangkan nak cerita pasal mata jadi cik sakura tumpu dekat sakit mata je..hati dah memang sakit dengan makhluk perosak ni..makhluk perosak yang tak nak belajar tinggi-tinggi tapi nak juga dapat pangkat phD..faham sendiri la..dah buat cerita dah reka perkara mengarut dan bermacam-macam lagi..sekarang dah dapat peluang untuk keluar kawasan jadi keluarlah..tak payah nak ulang-alik depan mata cik sakura dan sibuk nak cakap 'sedih'..tolanglah..cik sakura bagi seminggu je..biar orang nilai sendiri perangai awak tu..jangan sebab cemburu sampai satu keluarga anak cucu kau nak libatkan..tu makhluk durjana namanya..dah dengki tapi busukkan orang lain plak..manusia apakah itu..

SEBAB KETIGA
xde sebab lagi kot..mata cik sakura memang tengah sakit..ok nanti rehat cik sakura nak pergi klinik..hmm..sakitnya mata ni..


5 comments:

  1. sakit mata dan lg update blog ni :) get well soon ya ! :)

    ReplyDelete
  2. opss..jgn dekat nnt berjangkit

    ReplyDelete
  3. @♥ Cik Zack's ♥
    makasih ya..

    @azizul
    oppss..dah ok dah mata..

    ReplyDelete
  4. dulu saya zaman sekola salu kena sakit mata.. tu pun sebab terjangkit dgn2 kawan2.. ahahaha.. dulu sapa sakit mata kena gelar Oltromen.. ehe

    ReplyDelete