-drama NORA ELENA-


drama NORA ELENA yang pastinya tidak asing lagi bagi penggemar setia rancangan di TV3..plot cerita yang menarik dan kita boleh agak jalan ceritanya..senang untuk difahami..di adaptasi dari sebuah novel iaitu KASIH YANG SUCI nukilan oleh MEEN ZULAIKHA..mungkin ramai dah baca serba sedikit mengenai rentetan drama NORA ELENA..namun cik sakura nak nak paparkan sinopsis cerita dari novel..KASIH YANG SUCI

sepuluh tahun yang lalu, kesucian Nora Elena dinodai..andai masa boleh diulang kembali, pasti jiwanya tidak punah..tapi dia sedar, takdir hidup tidak memihak kepada sesiapa..Saiful Idham, tunangnya pergi kerana tragedi ini..tiba - tiba muncul Seth menawarkan diri untuk menjadi suaminya..Nora Elena keliru..ternyata doa Seth dimakbulkan.sepuluh tahun dia menjejaki gadis itu..Nora Elena, cinta yang bermula dari pandang pertama..namun kenyataan tidak seindah impian.hangatnya asmara Seth, namun hanya dia yang terbakar sendiri..rasa cinta isterinya tidak dapat disentuh walaupun hakikatnya mereka berkongsi ranjang yang sama..jiwa lelakinya merintih..Nora Elena bagai bayang - bayang yang tidak dapat dipegang..
 
"Hakikatnya, aku suami dan kau isteri..perkahwinan ini adalah simpulan mati..hanya maut yang akan memisahkan kita berdua" tegas Seth..
 
tapi mengapa Elena menjadi wanita asing dalam perkahwinan ini? rahsia yang selama ini disimpan kemas akhirnya terbongkar..sebenarnya...Seth lah lelaki durjana itu..menodainya atas alasan kerana kasihnya yang suci! benarkah? lelaki adalah nafas itu dan wanita adalah nadi jiwa...saling memerlukan dan mencintai.dan cinta itu maknanya saling dan menerima..Nora Elena akhirnya reda menerima Seth..da tidak akan menoleh lagi kerana lelaki itulah syurganya di akhirat nanti..
 
p/s: jeng jeng jeng..jangan lupa saksikan drama ini ISNIN hingga KHAMIS pada pukul 7 malam di TV3..ada tak kawan-kawan yang mengikuti drama ini..nak dengar lagu tema drama ini..klik SINI ..4 comments:

 1. ini sgt kompleks. bkn pertama komples mahu pun kompleks belia dan sukan

  ReplyDelete
 2. @danial
  kompleks ke..hehe..drama ini mudah kita agak jalan penceritaannya..

  ReplyDelete
 3. oooo...seth tue ka yg jhat dlu...ingat kn amir tue...

  ReplyDelete
 4. @zarul farhana
  cik sakura pun tak pasti..tapi ini berdasarkan novel..mana tahu drama lain kan..hehe..sama2 kita saksikan..

  ReplyDelete