-tanda-tanda orang nak menipu-


tak perlu kot cik sakura nak senaraikan satu per satu..ramai dah tau ciri-ciri atau tanda-tanda orang nak menipu..banyak sangat..rasanya tak perlu kot cik sakura nak nyatakan di sini..sekarang nak cakap tanda-tanda yang paling tinggi yang cik sakura nampak adalah 'ALASAN'..ye apabila terlalu banyak mencipta alasan maka dengan rasminya orang itu memang hendak melakukan penipuan atau telah melakukan penipuan..itu bukan mungkin tapi pasti..

sekarang ini dah ada orang mencipta alasan kembali..sekali lagi ingin menipu..dan sekali lagi ingin menyakitkan hati..kenapa nak menipu sampai pijak kepala..kenapa tak berpikir dahulu sebelum buat sesuatu..betul ke manusia bila dah melakukan sesuatu baru nak berpikir..cakap main lepas je tanpa berfikir dahulu..terlajak perahu boleh diundur tapi terlanjur berkata masakan boleh ditarik balik..

apa yang ingin diperkatakan sudah cukup masanya..permainan yang dimain untuk berulang kali yang akhirnya menyakitkan diri sendiri..teruskanlah rentak anda itu..alasan yang anda beri pun tidak memberi apa-apa..bukan untuk membalas dendam tapi hidup ini kan macam roda..kita tak selalunya berada di atas kan..mungkin kali ini anda terlepas tapi esok lusa kita sendiri tak tau..selamat petang semua..

 

2 comments:

  1. alasan kadangkala bukan kerana menipu tetapi membela diri untuk menegakkan keadilan hehe :) tapi depends pada keadaan kan.. bukan semua yang beralasan tu menipu bukan semua yang tak beralasan tu tak menipu... selamat petang cik sakura ^__^ hepi2!

    ReplyDelete
  2. @ardinihumaira
    betul tu dini..cik sakura setuju..tapi org yg cik sakura berdepan ini terlalu banyak alasan..dan akhirnya kami dpt tahu alasan itu untuk menipu..slmt tengahari dini..

    ReplyDelete